Gerçekten de bizler soya fasulyesini çok geç tanıdık, daha doğrusu kıymetini geç anladık. Sadece vejetaryen beslenme tarzındaki protein açığını kapamakla kalmıyor, kolesterolsüz bir protein alımını da sağlıyor. Böyle bir beslenmenin mümkün olabileceğini onu tanımadan önce düşünemiyorduk.
İnsanoğlunun sahip olduğu en değerli protein kaynaklarından biridir. Bunun yanı sıra düşük kalorili olması ve kolesterol içermemesi de değerine değer katmaktadır. İnsan vücudunun ihtiyacı olan amino asitler açısından mükemmel bir dengeleyicidir. Kırmızı ete oranla daha fazla B1 vitamini içeren soya, kalsiyum, demir, çinko, fosfor, magnezyum açısından da çok zengindir. Her yaşta insanın beslenmesinde vazgeçmemesi gereken bir besin maddesidir. Kolay sindirildiği, düşük kalorili ve bol lifli olduğu için diet dönemlerinde tercih edilmesi gereken en uygun protein kaynağıdır. İçeriğindeki “kalsiyum” sayesinde kadınlarda menopoza bağlı kemik erimesine engel olduğu, erkeklerde ise “genistein” sayesinde prostat hastalıklarında tümör hücrelerinin gelişini engellediği gözlenmiştir.
Bizim aksimize Çin, soyanın faydalarını çok daha önce keşfetti. Günümüzden 22 asır önce tüketilmeye başlanan soya, fasulye olarak tüketilmesinin yanı sıra bir çok yan ürün almamızı da sağlar. Soya filizi, soya sütü, soya yağı, soya eti, soya unu, soya sosu, tofu, tempeh, ve miso sadece bunlardan bizim bildiklerimizdir.
Umarım böyle faydaları olduğunu öğrendikten sonra sevdiklerinizi ve sofralarını soyasız bırakmazsınız.
2 Comments:
Very nice site! Hotel rooms in bundoran http://www.saab-5.info Istruttrice fitness timeshare resales 27timeshare resalesa a Porsche sales las vegas http://www.home-insurance-pittsburgh.info/cialis-provider.html cd wall shelves Truck rental in radford va virginia dish tv carencro Taxi eyeglasses how to get a job for teenagers Macabee camp chairs
Thanks in favor of sharing such a fastidious thinking,
post is good, thats why i have read it completely
Feel free to surf to my site; anti cellulite treatment
Yorum Gönder
<< Home