Mutfak Kültürü Atölyesi (1. ders)
Hummalı bir çalışmanın sonucunda, şefimizin bizim için önceden hazırladığı menüyü hayata geçirdik. Genelde mutfakta yalnız çalışan biri olmama rağmen, ben bu curcunadan çok ama çok keyif aldım. Yemekler servise çıkınca, aşağıdaki o kaostan nasıl böyle sakin görünüşlü, nefis yemekler çıktı anlayamadım. Ama yine de ilk dersimiz ve hepbirlikte ilk mutfağa girişimiz olduğunu düşünürsek, çok başarılı bir çalışma idi... Menümüzde neler mi vardı? Hemen yazayım:
Taze baharatlı çılbır
Etli Türkmen mantısı
Piliç Topkapı (Sebzeler eşliğinde)
Ege Salatası
Panna Cotta, çikolata kaplı meyveler
Meyve suyu
Yoğurt sosuna, süt kreması, taze nane, maydonoz ve dereotu eklediğimiz çılbırımız nefis bir iştah açıcıydı...
İçinde kıyma, soğan, zencefil ve taze kişniş olan Türkmen mantısı ise, ilginç hamur kapatma yöntemiyle, biz acemilerin elinde oldukça farklı varyasyonlarda şekillendi... Soya soslu bir karışımla servis edildi...
Piliç Topkapı'nın fotoğrafı için çok özür diliyorum ama, o kadar çok acıkmıştım ki, bir de mantı yiyememenin verdiği sıkıntıyla fotoğraf çekmeden yemeye başladım. Çok şükür ki bitmeden aklıma geldi. Servis personeli olduğum için, iki servis arasında bir koşu kendi yemeğimi tatmaya giderken onu unutmuşum. Evde tekrarladığımda söz, çok daha iyisini ekleyeceğim. İçine, mantarlı, bademli iç pilav doldurulmuş piliç göğüs yanında, haşlanmış, soslanmış brokoli ve Fransız fasulyesi...
Domates, salatalık, taze soğan, kuru soğan, taze nane, maydonoz, dereotu ve beyaz peynirden oluşan Ege Salatamız...
Servis yapmaya çalışırken unuttuğum ve yedikten sonra, tadını çıkartırken aklıma gelen diğer bir lezzet de tatlımız "panna cotta ve çikolatalı meyveler" onları da bir daha ki denemede yazarım. Bize bildiklerini öğrettiği için şefimiz Emrullah Bey'e, bize mutfağını açan sevgili Sister's sahiplerine ve bize günboyu tahammül eden mutfak personeline yürekten teşekkür ederim. Önümüzdeki ay, yeni lezzetlerde görüşmek üzere...
9 Comments:
Mutfak Atölyesinin ilk dersini başarıyla tamamladığınıza sevindim :) Ne güzel tarifler öğreneceksiniz bu çalışma boyunca...Keşke ben de mutfakta koşuşturup duran o telaşlı acemi ama hevesli ekibin içinde olabilseydim diye iç geçirdim :) Bizimle paylaştığın için sağol, hayatım! Öptüm!
Olsun ablacığım,
yine de sen, bu yemekleri tadabilme ihtimali en yüksek olanlardansın. tabii yalnızca benim yaptıklarımı ;-)
Cok hossun Bahar,
tüm yazini sabirla okudum, yavas yavas asagiya gelip te pannacotayi bekliyorum ki yazi bitti. Bana tarifini yazabilirsen cok sevinirim.
Sevgiyle kal
Hemmen geliyor...
Selam Bahar,
İşlerin yoğunluğundan ancak bilgisayar başına geçebildim. Alışkanlık oldu bloguna bakmak. Ne güzel anlatmışsın ilk dersimizi. Bu bunaltıcı cuma günü beni tekrar mutfağımıza götürdün:))
Pardon ya ismi mi yazmadım...
Ben Yelda (mantıcı)
Sevgili Yelda,
Seni burada görmek ne güzel. Hepimizin ço keyif aldığı o günü yazmadan edemezdim.Umarım işlerin yolundadır ve denetimi atlatmışsınızdır. Kendine iyi bak, sevgiler.
bahar
Excellent, love it! acne help Viagra fix
rolex watches
ugg outlet
ralph lauren outlet
ugg outlet
ugg boots
valentino outlet
coach bags
converse trainers
michael kors outlet
michael kors handbags
Yorum Gönder
<< Home