Bir "Babalar günü" daha geldi geçti...




yeme-içme kültürüne dair...
Merhaba, ben Bahar Yaka. 36 yıllık hayatımın 24 yılını doğduğum şehir olan İzmir'de geçirdim. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven, her öğünün adeta ritüel olduğu bir ailede büyüdüm. Herkesin bulunmak için büyük özen gösterdiği akşam yemeklerinin, geç vakit yapılan pazar kahvaltılarının tadı hala damağımdadır. Balkan kökenli bir ailenin 2. kuşak İzmir'lisi olarak, damağım hem Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleriyle tanıştı hem de Trakya mutfağının ot kokulu yemeklerinden tattı. Böylece yemek ve içmek hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında yeraldı. Yaşım ilerledikçe şarapla tanıştım. Hatta tanışmakla kalmayıp kendi şarabımı yapmaya başladım. Şarabın en yakın dostu olan peynir ise, asla vazgeçemeyeceklerim arasındaydı. Her yeni tadın içindekini keşfetmek ve onu denemek en büyük hobilerimden oldu. Bu site sayesinde de bildiklerimi sizlerle paylaştım.
2 Comments:
Hatırlamız olur muyum onların o minicik hallerini :) Hele yeni doğduklarında ne kadar da küçücüktüler. Annemin lafı hala kulaklarımda, tebrik edenlere "iki tane biblo gibi kızımız oldu" diyordu :)
5. doğum gününe de az kaldı ;)
Hepinizi sımsıkı kucaklıyor ve öpüyorum!
MERHABA...
Ben de sizin gibi ikiz annesiyim .Benimkiler de 7 yaşında biri kız ,diğeri erkek.Tarifleriniz özellikle de şeker hamurlu pastalarınıza ikizlerimle beraber (yamaklarım da diyebiliriz ) bayılıyoruz .Onların çok sıkı isteği üzerine şeker hamuru aldım daha dün . Cesaret ettiğimiz zaman yapacağız umarım ki ...
Sizinle tanışmayı gerçekten çok isterim bende bloguma beklerim .
Sevgiler...
Yorum Gönder
<< Home