gastronot

yeme-içme kültürüne dair...

Fotoğrafım
Ad:
Konum: İstanbul, Turkey

Merhaba, ben Bahar Yaka. 36 yıllık hayatımın 24 yılını doğduğum şehir olan İzmir'de geçirdim. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven, her öğünün adeta ritüel olduğu bir ailede büyüdüm. Herkesin bulunmak için büyük özen gösterdiği akşam yemeklerinin, geç vakit yapılan pazar kahvaltılarının tadı hala damağımdadır. Balkan kökenli bir ailenin 2. kuşak İzmir'lisi olarak, damağım hem Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleriyle tanıştı hem de Trakya mutfağının ot kokulu yemeklerinden tattı. Böylece yemek ve içmek hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında yeraldı. Yaşım ilerledikçe şarapla tanıştım. Hatta tanışmakla kalmayıp kendi şarabımı yapmaya başladım. Şarabın en yakın dostu olan peynir ise, asla vazgeçemeyeceklerim arasındaydı. Her yeni tadın içindekini keşfetmek ve onu denemek en büyük hobilerimden oldu. Bu site sayesinde de bildiklerimi sizlerle paylaştım.

Salı, Haziran 12, 2007

Mevsiminde, taze bakla piyazı...


300 - 400 gr taze bakla (haşlanmış)
2 adet domates
1 adet tatlı, beyaz kuru soğan
1/4 demet maydanoz
1 yemek kaşığı Balsamik Sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
tuz
Taze baklaları, mümkünse düdüklü tencerede 10 dk kadar haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Soğanları piyazlık doğrayıp, tuz ile ovarak yumuşatın. Doğradığınız diğer malzemeleri, baklaları, balsamik sirke, nar ekşisi ve zeytin yağı karışımından oluşan sosu da ekleyip, hafifçe karıştırın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun...
Not : Bakla, çok allerjen olduğu için, küçük çocuklara veya ilk defa yiyecek kişilere dikkatlice verilmelidir.

7 Comments:

Blogger Papatya said...

Bakladan piyaz, neden olmasin?! :)
Fotoğrafı da öyle canlı ve renk renk ki şu sıcak günlerde bir tabak dolusu yemek geldi içimden :)

6/12/2007 04:31:00 ÖS  
Blogger gastronot said...

Ablacığım,
Ben de sıcak yaz günlerinde sadece salata yemek istiyorum. Ama o da karın doyurmuyoe maalesef. Bu piyaz ise son derece doyurucu, nefisss.
öptüm sizi

6/12/2007 04:34:00 ÖS  
Blogger tata said...

Ben baklayi hic sevmezdim, burada bulamayinca sever oldum. Izmir'de bol bol yedim, insan ne tuhaf bir yaratik!
Piyazi da güzel görünüyor, ellerine saglik.
Sevgiler

6/12/2007 10:31:00 ÖS  
Blogger Nukhet said...

Merhaba Bahar
Papatyanin cincibir gazozu beni buraya ulastirdi. Her yaptigini o kadar begendim ki anlatamam. Hele o birbirinden guzel kurabiyelerin. Ellerine saglik bundan sonra siki takipcin olacagim. Sevgiler

6/13/2007 10:26:00 ÖÖ  
Blogger gastronot said...

Sevgili tatacığım,
insanoğlu gerçelten enteresan bir varlık. Ben de taze baklayı sevmeyip, iç baklaya bayılanlardanım. nasıl oluyorsa artık :S
sevgiyle öptüm.
bahar

6/13/2007 01:19:00 ÖS  
Blogger gastronot said...

merhaba Nükhet hoşgeldin,
güzel sözlerin için çok teşekkürler. Her zaman beklerim, sevgiyle kal.
bahar

6/13/2007 01:20:00 ÖS  
Blogger Akdeniz Kızı said...

güzel tarifler, ellerinize sağlık...

6/21/2012 03:40:00 ÖS  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home

Free Web Site Counter
Website Counter