gastronot
yeme-içme kültürüne dair...
Hakkımda
- Ad: gastronot
- Konum: İstanbul, Türkiye
Merhaba, ben Bahar Yaka. 36 yıllık hayatımın 24 yılını doğduğum şehir olan İzmir'de geçirdim. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven, her öğünün adeta ritüel olduğu bir ailede büyüdüm. Herkesin bulunmak için büyük özen gösterdiği akşam yemeklerinin, geç vakit yapılan pazar kahvaltılarının tadı hala damağımdadır. Balkan kökenli bir ailenin 2. kuşak İzmir'lisi olarak, damağım hem Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleriyle tanıştı hem de Trakya mutfağının ot kokulu yemeklerinden tattı. Böylece yemek ve içmek hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında yeraldı. Yaşım ilerledikçe şarapla tanıştım. Hatta tanışmakla kalmayıp kendi şarabımı yapmaya başladım. Şarabın en yakın dostu olan peynir ise, asla vazgeçemeyeceklerim arasındaydı. Her yeni tadın içindekini keşfetmek ve onu denemek en büyük hobilerimden oldu. Bu site sayesinde de bildiklerimi sizlerle paylaştım.
7 Comments:
Bakladan piyaz, neden olmasin?! :)
Fotoğrafı da öyle canlı ve renk renk ki şu sıcak günlerde bir tabak dolusu yemek geldi içimden :)
Ablacığım,
Ben de sıcak yaz günlerinde sadece salata yemek istiyorum. Ama o da karın doyurmuyoe maalesef. Bu piyaz ise son derece doyurucu, nefisss.
öptüm sizi
Ben baklayi hic sevmezdim, burada bulamayinca sever oldum. Izmir'de bol bol yedim, insan ne tuhaf bir yaratik!
Piyazi da güzel görünüyor, ellerine saglik.
Sevgiler
Merhaba Bahar
Papatyanin cincibir gazozu beni buraya ulastirdi. Her yaptigini o kadar begendim ki anlatamam. Hele o birbirinden guzel kurabiyelerin. Ellerine saglik bundan sonra siki takipcin olacagim. Sevgiler
Sevgili tatacığım,
insanoğlu gerçelten enteresan bir varlık. Ben de taze baklayı sevmeyip, iç baklaya bayılanlardanım. nasıl oluyorsa artık :S
sevgiyle öptüm.
bahar
merhaba Nükhet hoşgeldin,
güzel sözlerin için çok teşekkürler. Her zaman beklerim, sevgiyle kal.
bahar
güzel tarifler, ellerinize sağlık...
Yorum Gönder
<< Home