
Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri, gazetelerin eklerini okumayı çok severim. Elbette ilk baktıklarım da yemek köşeleridir. Bu pazar da, Hürriyet Gazetesi'nde "Simit & Havyar" adlı köşeyi yazan Sn. Arman Kırım'ın yazısında bahsettiği "Şarap Jölesi" çok ilgimi çekti. Yapımı çok kolaymış diye düşünürken, bir de dolapta yarım şişe beyaz şarabı görünce, reçete hemen denendi tabii...
Yaprak jelatin olmadığı için toz jelatin ile yaptım. Böylece reçete biraz değişti ama sonucu pek etkileyeceğini sanmıyorum. Şarap Jölesini yapmak için,
35 cc Şarap
2 yemek kaşığı toz şeker
2 silme yemek kaşığı toz jelatin
1 kahve fincanı suya ihtiyaç var.
Jelatinin üzerine suyu ekleyip, her tarafı eşit ıslanıncaya kadar karıştırın. Küçük bir tencerede şarabı kaynama noktasına kadar ısıtın, ama asla kaynatmayın. Isınınca içine şekeri ilave edip, karıştırarak eritin. Ocaktan alıp, jelatini ekleyin ve tüm jelatin eriyinceye kadar karıştırın. 15x20 cm ölçülerinde bir kabın içine streç film ya da temiz bir naylon yerleştirin. Karışımı kalıba dökün ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Sonra buzdolabında bir gece kadar dinlendirin. Tabağa ters çevirin. İnce bir bıçakla dikkatlice küçük küplere bölün.
Şarap Jölesi, ne bir içki, ne bir tatlı... Adını çok net koyamadığım, ama çok orjinal, çok dekoratif, ikramlarınızı renklendirecek, misafirlerinizi şaşırtacak enteresan bir hoşluk bence...
İlk fırsatta rose ve kırmızı şarapla da denemek istiyorum. Renklerini düşünmesi bile harika...

Rose şarap deyince aklıma, jöleyi hazırladığım şarap geldi. Bu şarap, yazın Çeşme tatilimizde, ziyaretlerine gittiğimiz sevgili
tata'nın ve eşi L.'nun bize hediye ettikleri 3 şişe nefis şaraptan sadece biriydi. Beyaz, Kırmızı ve Rose çeşitlerinden oluşan mükemmel Sicilya şaraplarını da sayelerinde tatmış oldum. Tatacığım, tekrar teşekkürler...
13 Comments:
bunlarin tekilalisini denemistim :) :)
Cok hos olmus Bahar'cigim, hele bir de baska renkler katilirsa yanina degisik bir sunum.
Saraplara gelince, hele buralara gel, bak daha neler tattiririm.
Sevgiler
Sevgili Asya Yusof,
Ben de düşündüm başka nelerle yapılabilir diye... Evet gerçekten bir çok içki ile olabilir. Denemek lazım. Teşekkürler.
bahar
Sevgili tata,
Haklısın, pembe, kırmızı, ve beyaz yan yana çok daha güzel olur. Bir de nane likörü ile denemek lazım. İnşallah birgün Almanya'da da görüşeceğiz. Sevgiler,
bahar
Iyi ki de pek yeni birseyler yapmadim diyordun. Yine bulmussun birseyler! Gercekten de ne degisik bir fikir!
Ellerine saglik... yaz icin buzdolabindan cikmis buz gibi haliyle hos bir surpriz olurdu misafirler icin ;) opuyorum :*
Eşimin memleketi de şarap cenneti sayılır, en iyisi bir tane de bu jelly için almak :). Çok hoş birşeymiş bu...
Sevgilerimle.
Sevgili Defne,
Tadına bakan misafirlerin yüzündeki şaşkınlığı görmek çok güzel. "Şarap buuuuuu..." diye hayret ediyorlar. Mutlaka tavsiye ederim.
sevgiler
Sevgili Bahar,
Görüntüsü çok güzel. Bir arkadaşım, meyveli jöle ve votkadan yapmıştı...
Sevgiler,
Özlem
selam
Biraz eski bir tarife yorum bırakıyorum ama olsun:) bu tarifi mutlaka denemek istiyorum ama yaprak jelatinle yapıcam.Kaç yaprak jelatine denk geliyor acaba?ve saklanma süresi ne kadar
michael kors outlet
michael kors handbags
jordan shoes
ugg outlet
fitflops
nike shoes
carolina jerseys
adidas nmd
valentino outlet
nike outlet
yeezy boost 350 v2
nike blazer
snapbacks wholesale
kate spade outlet online
moncler uk
pandora outlet
cheap jordans
cheap basketball shoes
coach factory outlet
zzzzz2018.8.1
christian louboutin outlet
nike shoes for men
ugg boots clearance
christian louboutin shoes
longchamp outlet
michael kors
fitflops
converse trainers
polo ralph lauren outlet
canada goose outlet
thanks you the article really helped me. I hope the articles that are made are useful for all of us.
Cara Mengobati Kaki Gajah Dengan Bahan Alami Paling Ampuh
Cara Mengobati Demam Pada Anak Yang Tak Kunjung Sembuh
Cara Mengobati Penyakit Thalasemia
Yorum Gönder
<< Home