gastronot
yeme-içme kültürüne dair...
Hakkımda
- Ad: gastronot
- Konum: İstanbul, Türkiye
Merhaba, ben Bahar Yaka. 36 yıllık hayatımın 24 yılını doğduğum şehir olan İzmir'de geçirdim. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven, her öğünün adeta ritüel olduğu bir ailede büyüdüm. Herkesin bulunmak için büyük özen gösterdiği akşam yemeklerinin, geç vakit yapılan pazar kahvaltılarının tadı hala damağımdadır. Balkan kökenli bir ailenin 2. kuşak İzmir'lisi olarak, damağım hem Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleriyle tanıştı hem de Trakya mutfağının ot kokulu yemeklerinden tattı. Böylece yemek ve içmek hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında yeraldı. Yaşım ilerledikçe şarapla tanıştım. Hatta tanışmakla kalmayıp kendi şarabımı yapmaya başladım. Şarabın en yakın dostu olan peynir ise, asla vazgeçemeyeceklerim arasındaydı. Her yeni tadın içindekini keşfetmek ve onu denemek en büyük hobilerimden oldu. Bu site sayesinde de bildiklerimi sizlerle paylaştım.
5 Comments:
Ben sahsen hic utanmam disarida elma sekeri yemeye. Cesme'de Ilica plajinda bir elma sekeri saticisi var, mutlaka alirim her sene. Yine de tarifini not ettim. Seninkiler neden yesil?
Kolay gelsin islerinde, cok iyi basaracagina eminim.
Sevgiler
Eeee bunlarda Miss Caramel şekeri :)o kadar fark olacak artık...
Canim tatacığım, hoşgeldin...
Cesme dedinde, plajda haşlanmış mısır (darı) yemeği ne çok özledim...
sevgiler,
Teyzesi,
Mayacik elma sekerlerini gorr gormek ne dedi biliyor musun?
- ama ondsn istiyoyuuum :)
Peki, dedim, biz de yapariz, Amasya elmalari kadar kucuklerini bulur muyum bilmiyorum ama buldugumuz en kucuklerle deneriz teyzenin tarifini :)
optum*
yeşil elma şekerlerin çok güzel görünüyorlar.çocuklarda çok sevecekler eminim.kolay gelsin.öptüm.Serpil
Bende istiyorummmm
Elma şekeri dedin de aklıma geldi elma şekerinin üzerinde bıraktığım dişim...:)
Yorum Gönder
<< Home