gastronot

yeme-içme kültürüne dair...

Fotoğrafım
Ad:
Konum: İstanbul, Türkiye

Merhaba, ben Bahar Yaka. 36 yıllık hayatımın 24 yılını doğduğum şehir olan İzmir'de geçirdim. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven, her öğünün adeta ritüel olduğu bir ailede büyüdüm. Herkesin bulunmak için büyük özen gösterdiği akşam yemeklerinin, geç vakit yapılan pazar kahvaltılarının tadı hala damağımdadır. Balkan kökenli bir ailenin 2. kuşak İzmir'lisi olarak, damağım hem Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleriyle tanıştı hem de Trakya mutfağının ot kokulu yemeklerinden tattı. Böylece yemek ve içmek hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında yeraldı. Yaşım ilerledikçe şarapla tanıştım. Hatta tanışmakla kalmayıp kendi şarabımı yapmaya başladım. Şarabın en yakın dostu olan peynir ise, asla vazgeçemeyeceklerim arasındaydı. Her yeni tadın içindekini keşfetmek ve onu denemek en büyük hobilerimden oldu. Bu site sayesinde de bildiklerimi sizlerle paylaştım.

Perşembe, Ocak 04, 2007

Yeni yıl süprizlerim...

Ben hediye yapmayı çok severim. Evet, yanlış yazmadım, hediye yapmayı, yani el yapımı hediyeleri vermeyi de çok severim, almayı da... Benim için, bir sürü para dökülmüş hediyelerden çok daha kıymetlidirler. Bu sebeple, Mutfak Kültürü Atölyesi olarak geçireceğimiz ilk yılbaşı yemeğinde herkese küçük bir hediye vermek istedim.
Yemekçinin hediyesi ne olur? Tabii ki, yine yiyecek birşey :) Ben de bir gün önce, kolları sıvadım ve 25 kişi için, içi el yapımı yılbaşı kurabiyeleri dolu hediye paketleri hazırladım. Bunları hazırlaması, paketlemesi çok keyifliydi. Hele hele verdiğimde yüzlerindeki mutluluk herşeye değerdi.

Umarım nice nice yılbaşı yemekleri yeriz hep birlikte...

Aşağıda reçetesini vereceğim glazür kaplamayı, dilediğiniz bir kıtır kurabiyenin, pişirdikten ve soğuduktan sonra üzerine uygulayabilirsiniz.

1 yumurta akı

225 gr. pudra şekeri

1 çay kaşığı limon suyu

1-2 damla (veya kürdan ucu ile) gıda boyası

Yumurta akını mixerde kar haline gelinceye kadar çırpın. Pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin. Limon suyunu da ekleyin. İyice karıştıktan sonra, birden fazla renk kullanacaksanız; glazür beyazken ayırıp, gıda boyasını ilave edin ve boya ile birlikte çırpın. Kurabiyelerin üzerine uygulamak için, yağlı pişirme kağıdından huniler yapın. Her renk glazürü kaşıkla bir huniye doldurun, ucunu hafifçe kesin. Pişmiş ve soğumuş kurabiyelerin üzerine dilediğiniz dekoru verin. En az yarım saat donup sertleşmesine izin verin. Hepsi bu kadar. İnanın çocuklar bu kurabiyelere bayılacaklar...

Free Web Site Counter
Website Counter