gastronot
yeme-içme kültürüne dair...
Hakkımda
- Ad: gastronot
- Konum: İstanbul, Türkiye
Merhaba, ben Bahar Yaka. 36 yıllık hayatımın 24 yılını doğduğum şehir olan İzmir'de geçirdim. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven, her öğünün adeta ritüel olduğu bir ailede büyüdüm. Herkesin bulunmak için büyük özen gösterdiği akşam yemeklerinin, geç vakit yapılan pazar kahvaltılarının tadı hala damağımdadır. Balkan kökenli bir ailenin 2. kuşak İzmir'lisi olarak, damağım hem Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleriyle tanıştı hem de Trakya mutfağının ot kokulu yemeklerinden tattı. Böylece yemek ve içmek hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında yeraldı. Yaşım ilerledikçe şarapla tanıştım. Hatta tanışmakla kalmayıp kendi şarabımı yapmaya başladım. Şarabın en yakın dostu olan peynir ise, asla vazgeçemeyeceklerim arasındaydı. Her yeni tadın içindekini keşfetmek ve onu denemek en büyük hobilerimden oldu. Bu site sayesinde de bildiklerimi sizlerle paylaştım.
7 Comments:
Eline saglik bitanem, yarin pazardan cilek alir almaz deniycem...Fotografi da gel de ic beni diyor yani :)
evet canım, maya bile icebilir. bizimkiler çok sevdiler. bir de sandılar ki gazoz içmelerine izin verildi :) Neyse onlar öyle bilsinler.
öptüm
Sevgili Bahar,
ellerine saglik, cok güzel görünüyor.
Ben zaten maden suyu ile meyve suyunu cok yakistiriyorum. Yazin maden suyu ile elma suyu cok hos oluyor, fakat cilegi hic denememistim. Hemen not aldim.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sevgili tata
gerçekten de çok ferahlatıcı ve hafif bir içecek. madem ki madensuyu-meyve karışımlarını seviyorsun sana özel bir tarif daha. Yazın limon koymadan karpuzla dene, harika oluyor.
bahar
Muhteşem bir sey, bayıldımmm...
Ne kadar serin ve hafif olmustur, onca tatlı tarifinden sonra harika ve hafif bir secim olmus, ellerinize saglık...
Sevgilerimle,
Figen
Teşekkürler Figen,
Gerçekten de yaza merhaba derken içilebilecek hafif bir serinletic. Afiyet olsun.
bahar
Yorum Gönder
<< Home