YE#11 Sufle Ton...
160 gr. Ton Balığı konservesi
3 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
4 adet taze soğan
2 orta boy patates (haşlanmış, soğumuş)
tuz
karabiber
Balıkların yağını, bir süzgeç yardımıyla süzün. Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar mixer ile çırpın. Başka bir kapta, yumurta sarılarını iyice çırpın ve ardından haşlanmış, soğumuş ve ezilmiş patatesleri ve biraz tuz, karabiber ekleyip birlikte çırpın. Çok ince kıydığınız taze soğanlarıda ilave edip, karıştırın. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını kaşık yardımıyla, yavaşça ve aşağıdan yukarı doğru hareketlerle diğer karışıma ekleyin. Yağlanmış ve unlanmış sufle kaplarına paylaştırın. 180C derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin. İsterseniz sufle kabınızın içinde, isterseniz kalıptan çıkarıp tabakta ama kesinlikle sıcak servis yapın. Afiyet Olsun...
14 Comments:
Hayatım, ne güzel bir fikir! Balıktan sufle hiç duymamıştım. Taze balık olur ya da olmaz, dediğin gibi ton konservesiyle her zaman yapılabilecek, çok da kolay bir tarif. Yanında da soğuk bir şarapla nefis olurdu...
Ellerine sağlık, öpüyorum!
Patacığım,
Biz çok sevdik, size de tavsiye ederiz. Yanında şarap iyi fikir...
öptüm sizi :-x
Cok harika bir fikir, hemen not ettim, sunumu da güzel, hem de her zaman evde olan malzemeler, tesekkürler.
Bahar,balık sufleyi hiç duymamıştım.Eline sağlık.Mutlaka deniyeceğim.Yeni bie şey daha öğrendik.Sağolasın.
Sevgili tata,
Sevgili Münevver,
Beğendiğinize çok sevindim. Deneyin tavsiye ederim. Sevgiler,
bahar
Baharcigim, ne iyi ettin de bu tarifi verdin. Ton balikli tarifler sayesinde alternatiflerimiz de cogaldi(esim sever de). Cok guzel gorunuyor, ellerine saglik.
Sevgili Defne,
Beğendiğinize sevindim. Afiyet olsun. Sevgiler,
Bahar
Sevgili Bahar,
Ellerine saglik.
Cogu zaman yumurta kokusu ve miktari yuzunden istedigim bircok tarifi deneyemiyorum ve yiyemiyorum.
Kokuyu onlemek ve yumurta oranini azaltmak icin herhangi bir yontem uyguluyor musun?
Zaman ayirdigin icin simdiden cok tesekkurler.
Sevgilerimle.
Hulya.
Sevgili Hulya,
Sadece bu tarif için belirtiyorum ki, balık ve taze soğan kokusu o kadar baskın geliyor ki, yumurtanın adı bile geçmiyor...
Ama rahatsızlığın kokunun yanısıra az miktarda yumurta tüketmekse eğer, hamur işlerinde daha çok karbonat ve hamur kabartma tozuna başvurman gerekecek.
Pandispanya gibi yoğun yumurta içeren tariflerde (4-5 gibi) bir de kabartma tozu kullanırsa, hem pandispanya sarı oluyor hem de ağır yumurta kokuyor. Ama sadece yumurta ile yaparsan o kadar kokmuyor.
Baska bir yontem ogrenirsem yazarım mutlaka. Sevgiler,
bahar
Sevgili Bahar,
Cevabın için çok çok teşekkür ederim.
Zaman ayırman büyük incelik.
Bu tarifini mutlaka ne olursa olsun deneyecegim.
Yeni tariflerini sabırsızlıkla bekleyeceğim.
Simdiden kolay gelsin ve ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Hulya.
Sevgili Hülya,
Afiyet Olsun. Her zaman beklerim. Sevgiler,
bahar
sevgili bahar,
gül reçeli tarifinden sonra bunu da kesinlikle deneyeceğim. reçel tarifi için annemden tekrar teşekkürler:)pek güzel oldu.
senden yine rica edeceğim ama elimde dün taze toplanmış 2 kilo vişne var (bahçemizdeki ağacın meyveleri) ve ben ilk kez vişne likörü yapmayı denemek istiyorum. eminim senin tarifinle başarabilirim:)
sevgilerimle,
aslı
Sevgili Aslı,
senden çok özür dilerim. Benim Vişne Likörü tarifi, buzdolabının üzerinde asılı, her akşam görüp sabah alayım da Aslı'ya yazayım diyorum. Ama tabii ki her sabah curcunasında unutuyorum. Bu sefer telefonun alamına not aldım yarın tarif sende... Gül reçelini beğendiğinize çok sevindim. Sana ve Annene Sevgiler,
bahar
superdry uk
cheap nike shoes
fitflops sale clearance
oakley sunglasses wholesale
イッセイミヤケ
pandora outlet
canada goose outlet
canada goose outlet
longchamp bags
polo ralph lauren
Yorum Gönder
<< Home