- Ad: gastronot
- Konum: İstanbul, Türkiye
Merhaba,
ben Bahar Yaka. 36 yıllık hayatımın 24 yılını doğduğum şehir olan İzmir'de geçirdim. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven, her öğünün adeta ritüel olduğu bir ailede büyüdüm. Herkesin bulunmak için büyük özen gösterdiği akşam yemeklerinin, geç vakit yapılan pazar kahvaltılarının tadı hala damağımdadır. Balkan kökenli bir ailenin 2. kuşak İzmir'lisi olarak, damağım hem Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleriyle tanıştı hem de Trakya mutfağının ot kokulu yemeklerinden tattı. Böylece yemek ve içmek hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında yeraldı.
Yaşım ilerledikçe şarapla tanıştım. Hatta tanışmakla kalmayıp kendi şarabımı yapmaya başladım. Şarabın en yakın dostu olan peynir ise, asla vazgeçemeyeceklerim arasındaydı. Her yeni tadın içindekini keşfetmek ve onu denemek en büyük hobilerimden oldu. Bu site sayesinde de bildiklerimi sizlerle paylaştım.
Profilimin tamamını görüntüle
10 Comments:
Ben hiç yayın balığı yemedim. Ama bol soğan ve domatesle güzel olur herhalde. Minik fıstıklar beğendiler mi? :)
Canım,
Çocuklar çok sevdi. Üstelik sazan gibi kılçıklı da değil, zaten kemikli bir balıkmış. Bu yüzden çocuklara yedirmek için oldukça güvenli ve çok lezzetli.
öptüm
ofunuz... agzim sulandi baliga bayilirim ben ve cok istah acici gozukuyor.
Sevgili Mom,
imrendirdiğim özür dilerim. Maalesef yayın kolay bulunan bir balık da değil. Ama aynı reçete her balığa uygulanabilir. Sevgiler,
bahar
Ben de hic yemedim, kaldi mi biraz bize?
Ellerine saglik!
Ay,pardon...simdi sözlüge baktim, yemisim yayin baligi. Üstelik seninkine benzer bir tarifle yapmisim.
En kisa zamanda deniyim bu tarifi o zaman cok lezzetli olucak gibi hmmm...
Sevgili tata,
Aklın yolu birdir. Damak tadı da uyunca, tarif için çok uzağa gitmeye gerek kalmaz değil mi?
Sevgiler,
bhr
Sevgili Mom,
Özden balığı hiç sevmez, hep zorla yer. Ama bu tarifte domates, biber ve soğan kokusu, ona menemen (ki çok sever) tadını hatırlatmış :) Bu yüzden O bile beğenerek yedi, menemen niyetine ;)Neyse artık yesin de...
Sevgiler,
bahar
Benim esimde baligi hic sevmez sadece su hazir ton baliklari varya onlari sever de yer o yuzden bu balik konusunda cok zorluk cekiyoruz...
Bu sekilde firinda yapiyoruz ama ocakta hic denemedim belki farkli bir lezzet verir...
Yorum Gönder
<< Home