gastronot
yeme-içme kültürüne dair...
Hakkımda
- Ad: gastronot
- Konum: İstanbul, Türkiye
Merhaba, ben Bahar Yaka. 36 yıllık hayatımın 24 yılını doğduğum şehir olan İzmir'de geçirdim. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven, her öğünün adeta ritüel olduğu bir ailede büyüdüm. Herkesin bulunmak için büyük özen gösterdiği akşam yemeklerinin, geç vakit yapılan pazar kahvaltılarının tadı hala damağımdadır. Balkan kökenli bir ailenin 2. kuşak İzmir'lisi olarak, damağım hem Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleriyle tanıştı hem de Trakya mutfağının ot kokulu yemeklerinden tattı. Böylece yemek ve içmek hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında yeraldı. Yaşım ilerledikçe şarapla tanıştım. Hatta tanışmakla kalmayıp kendi şarabımı yapmaya başladım. Şarabın en yakın dostu olan peynir ise, asla vazgeçemeyeceklerim arasındaydı. Her yeni tadın içindekini keşfetmek ve onu denemek en büyük hobilerimden oldu. Bu site sayesinde de bildiklerimi sizlerle paylaştım.
5 Comments:
Sahane bir tarif bu, bizim evde zaten kroket cok sevilir, bir de pestolu harika. ben pesto yaparken fistiklari kavurmam, bir de kavrulmus deneyeyim, eminim güzel olacak. Feslegen her daim mutfak penceremde bulunur zaten. Sagol Bahar'cigim.
Sevgili tata,
Beğendiğine sevindim. Hele elinin altında fesleğen de varsa her daim taze taze yapabilirsin pestoyu. Ben fıstıkları kavurmadan hiç denemedim (nedense?) o sebeple aradaki farkı anlayamam ama ne olursa olsun hazır pestolardan çok daha lezzetli oluyor. Sevgiler,
bahar
Kaç gündür hiçbir blogu okuyamıyorum.. Annemin meşhur patates kroketlerini pesto soslu yapmak harika bir buluş, Baharcım! :)
Biliyor musun, ben de geçen gün pazardan aldığım fesleğen fidanındaki en büyük yaprakları toplayıp ilk defa pesto sos yapmıştım. Yarısını makarnayla yedik. Bugün akşama ne yapsam diye düşünüyordum ki senin pestolu patateslerin sanki kokusu geldi burnuma şimdi. Bunu yapmalı akşama. Yaptıktan sonra yazarım sana, inşallah bunu başarırım :D
Sevgiler canım, öptüm!
Herşeyin sonu şarlota benzeyecek değil ya... hem o kadar da kötü değildi zaten. Yapamayanlar ona bile hayran kalıp şaşıyorlar değil mi? Kalıbın olsaydı çok daha güzel görünecekti üzülme artık... Önemli olan lezzeti... Hazır fesleğenin de varken, deneyin pestolu kroketleri. Afiyet olsun şimdiden...
bahar
Excellent, love it! Isdn customer
Yorum Gönder
<< Home