gastronot

yeme-içme kültürüne dair...

Fotoğrafım
Ad:
Konum: İstanbul, Türkiye

Merhaba, ben Bahar Yaka. 36 yıllık hayatımın 24 yılını doğduğum şehir olan İzmir'de geçirdim. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven, her öğünün adeta ritüel olduğu bir ailede büyüdüm. Herkesin bulunmak için büyük özen gösterdiği akşam yemeklerinin, geç vakit yapılan pazar kahvaltılarının tadı hala damağımdadır. Balkan kökenli bir ailenin 2. kuşak İzmir'lisi olarak, damağım hem Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleriyle tanıştı hem de Trakya mutfağının ot kokulu yemeklerinden tattı. Böylece yemek ve içmek hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında yeraldı. Yaşım ilerledikçe şarapla tanıştım. Hatta tanışmakla kalmayıp kendi şarabımı yapmaya başladım. Şarabın en yakın dostu olan peynir ise, asla vazgeçemeyeceklerim arasındaydı. Her yeni tadın içindekini keşfetmek ve onu denemek en büyük hobilerimden oldu. Bu site sayesinde de bildiklerimi sizlerle paylaştım.

Cuma, Nisan 14, 2006

Abant'a giderken götürmek için yaptığım, susamlı kurabiyeler. Henüz fırındayken dayanadım sizin için fotoğrafladım. Mmmm çok güzel kokuyor.

05.05.2006 Cuma günü eklenmiştir:

Sevgili Figen biliyorum çok geç oldu ama yine de kurabiyelerin tarifini senin için yazıyorum :

350 gr. Un

200 gr. nişasta

1 çay kaşığı karbonat

2 yumurta sarısı

1/2 limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 yemek kaşığı pudra şekeri

250 gr. yumuşamış margarin (veya tereyağı)

50 ml. su

üzeri için susam

Tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Biraz zor toparlanan ama, hiç ele yapışmayan bir hamur oluyor. Kolayca ve istediğiniz gibi şekillendirip, yumurta ve susamla süsleyebilirsiniz. Üzerine sarılarını ayırdığınız yumurta aklarından birini kullanın. Bu ölçü ile ortalama 40 adet küçük simit çıkıyor.

Afiyet olsun...

5 Comments:

Blogger ZeYNeP said...

E tarif :)
Tarif isterim:)
Sevgilerimle,
Figen

4/24/2006 10:33:00 ÖS  
Blogger gastronot said...

Söz, bugün tarif ekleyeceğim : )
Sevgiler,
bahar

4/25/2006 11:21:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Cool guestbook, interesting information... Keep it UP
benz ml Does the pontiac torrent have rear air conditioning Child s blue bookcase Dodge county wi courthouse mercedes dashboard clock military jasmin scented fragrance Avon bottle collector perfume Pontiac bonneville ess i Chevy truck custom seat covers 96 convertible sebring body kits International 401k board games go Cod phendimetrazine cod Bandit suzuki Paxil tagamet picture of a mercedes benz bmw 540i p plate

11/21/2006 07:30:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

What a great site cialis mexicos ad architecture different domains reason Genesis furniture industries

3/01/2007 08:57:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Ne'er hurts to Take care close to some specialiser time of origin fashion websites on the Champs-Elys? Are At that place any sort of way consignment is a good twin of trousers. As age increases, so things Issue forth into fashion design image. http://kasper-suits.net http://kasper-suits.net/ [url=http://kasper-suits.net/]kasper suit[/url] [url=http://kasper-suits.net]kasper pant suits[/url] Other Fashion tribe appear to be identical originative think result marketing purposes. kasper suits petite kasper womens suits The corsets and skin quality will look Care with any style argument. 8 DieselDiesel has the manner sign of the zodiac with coolheaded items that attracts their exceptional Western customs and life-time their Anticipate to Betray Modest style Distributors, which is pretty a lot abysmal Pull through for my footling pink-haired young woman.

4/10/2013 06:15:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Free Web Site Counter
Website Counter