Nisan başında doğum günüm için annemlerin gönderdiği paketten, hediyelerimin yanında 5 demet deniz börülcesi çıktı. Aslında süpriz olmadı, ben ısmarlamıştım ama mevsimin çok başında olduğumuz için geleceğini pek sanmıyordum. Tabii İzmir'in İstanbul'dan ne kadar sıcak olduğunu unutmuşum. Nasıl da özlemişim. Evde benden başka kimse yemediği için (belki biraz Yağmur yer...) hepsinin hakkından tek başıma geleceğim. Ben her zaman, haşladıktan sonra yiyeceğim kadarını zeytinyağı ve limonla birlikte tükettim. Ama bu sefer bir kısmını Ayvalık'ta bir restaurantta inatla yemek istemediğim şekilde sirke ve sarımsak ile deneyeceğim. O gece Ayvalık'ta inatlaştığım şef duyarsa bana çok kızacak. Olayı anlatayım : Eşim Özden'in kardeşi bir Macar ile evli, adı Zsuzsuanna (Jujuanna okunuyor). Macaristan'da değil ot, doğru dürüst sebze bile yiyemedikleri için, Türkiye'ye her gelişlerinde kızcağız sebze ve ot komasına girinceye kadar tüketiyor hepsinden. Dördümüz birlikte Ayvalık'a tatile gittik, her ikimiz de hamileyiz. Akşam sahildeki restaurantlardan birinde oturduk. Tabii ben, sofraya gelmesini beklemeden soluğu mezelerin bulunduğu büfede aldım. Arkamdan Jujuanna da geldi. Enfes görünen ot salatalarına bakıyoruz, ben de tek tek anlatıyorum neyin ne olduğunu. Yanda da şef bizi izliyor. Büyük bir tabağa hepsinden biraz biraz almak istiyoruz. Limon ve zeytinyağı ile... İşte o noktada şefle yollarımız ayrılıyor. Diyor ki "deniz börülcesi limonla yenmez, ille de layıkı sirke&sarımsaktır". Ben de inat ediyorum limon ve zeytinyağı ile yemekte. Tabii müşteri olduğum için ben kazanıyorum oyunu ama, aklımın bir kenarında da kalıyor sirkelisi. İşte bir terslik olmazsa deneyeceğim bu akşam Ayvalık'lı şefimi anarak. Belki pişman olacağım bunca zaman yemediğime, belki de şükredeceğim...
6 Comments:
Sirke ve sarımsakla denedim. Bunca yıl hiçbir şey kaçırmamışım. Üzgünüm şefim...
Bahar
Hatta dayanamadim sarımsaklı yoğurtla da denedim. Yaşasın zeytinyağ, limon...
Bahar
Bahar hanımcıgım,
Bende z.yağı+sarımsak+sirke ile yaparım veya limon ile ama mutlaka sarımsak olmalı, baskası olamaz:)
Ve hasladıktan sonra sarımsakla sotelerimde , üzerinede yogurt, cok guzel olur, boylede deneyin,
Ellerinize saglık, ama laf aramızad şef haklıymıs:)
Sevgilerimle,
Figen
Biliyorum, Ustalar her zaman haklıdır zaten... Ama bu sefer zevklerimiz uyuşmadı ne yapalım. Ama sarımsak ile sotelemeyi deneyeceğim. Sarımsağın piştikten sonraki rayihası farklı bir tat katabilir ;) Tavsiyen için teşekkürler.
bahar
That's a great story. Waiting for more. 67 oldsmobile 442 w 30 air breather phendimetrazine order old cadillacs for sale Volkswagen jetta floor mats Aggieland soccer tournament Pharmacy rx.com viagra Daft punk is playing at my house lcd Acuvue 2 colors vial advantage to running cross country with spikes running person jogging stroller with front wheel that pivots Metal hardcore torrents Entertainment and sports films Branson cleaner jewelry ultrasonic
Ben de inat ediyorum limon ve zeytinyağı ile yemekte. Tabii müşteri olduğum için ben kazanıyorum oyunu ama, aklımın bir kenarında da kalıyor sirkelisi. İşte bir terslik olmazsa deneyeceğim bu akşam Ayvalık'lı şefimi anarak. Belki pişman olacağım bunca zaman yemediğime, belki de şükredeceğim...
stitched pakistani suits online
pakistani suit stitching designs
Yorum Gönder
<< Home