Mutfak Kültürü Atölyesi - 3
Kabak, patlıcan, kuru soğan, havuç, aynı kalınlıklarda dilimlenip ızgarada pişiriliyor. Ancak çok yumuşamamalarına özen göstermek gerekli, çünkü nihayetinde bir salata olacak. ızgara edilen sebzeler, içinde, krema, hardal bulunan, taze nane, dereotu, maydanoz ve taze soğan kıyılmış, az miktarda da dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı eklenmiş sosla karıştırılıp servis tabaklarına alınıyor. Çok lezzetli ve sağlıklı...
Biz bu iki hamur yemeğini birlikte servis yaptık ama, siz ayrı ayrı servis yapabilir hatta menünüzde sadece birine de yer verebilirsiniz.
Ceviz soslu peynirli mantı için, hazır Tortellini makarna kullandık. Sosu için, kıyılmış soğanlar tereyağında kavruldu, üzerine dövülmüş cevizler ilave edildi. Tuz, karabiber ve krema eklendi ve ateşten alındı. Kaynayan tuzlu suda mantılar haşlandı, süzüldü ve sıcakken cevizli sosla karıştırıldı servis tabağına alındıktan sonra üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri serpildi.
Çoban usulü uzun erişte için ise, hazır renkli erişteler (fettuccine) kullandık. Büyükçe bir kabın içine, taze soğan, nane, dereotu ve maydonozları 1 cm eninde doğradık. Bunların üzerine yine 1 cm genişliğinde kırmızı ve yeşil biberleri doğrayıp ekledik. Küp küp doğradığımız domatesler ve taze kaşar peynirlerini de ilave edip zeytinyağı ile karıştırdık. Haşlanmış süzülmüş erişteleri sıcakken bu salata karışımın üzerine ekleyip karıştırdık ve üzerini örttük. Ilınınca servis yaptık.
Bu ayki menü pek bana uygun değildi maalesef. Benim de yiyebildiğim bu yemek, tek kelime ile muhteşemdi. Humus'un üzerine yerleştirdiğimiz yahnide, kuşbaşı kuzu eti ile arpacık soğan ve kuru kayısı kullandık. Yahnin içindeki elma sirkesi enfes bir rayiha katmıştı.
Bildiğiniz gibi kuru meyveler, Osmanlı Mutfağında özellikle et yemeklerinde oldukça sık kullanılan malzemelerdendir. Tatmadıysanız, kulağınıza hoş gelmeyebilir. Ama size tavsiyem, bu tür yemeklerle karşılaştığınızda önyargılarınızın sizi sınırlamasına izin vermeyin.
10 Comments:
Canim,
kuru kayisili yahni bana da cok hos gorundu, elma sirkesi kullanmak da degisik bir fikir. Bence bu mutfak atolyesi projesi cok iyi gidiyor :)
Opuyorum!
Ah ben bu atölyeleri kaçırdığıma öyle üzülüyorum ki!
Canim,
Bize göre de çok iyi gidiyor. Çok şey öğrendiğimiz ve çok keyif aldığımız kesin. Temmuz Ağustos sıcaklarında bile yapmamayı düşünemedik bir türlü...
öptüm
Sevgili Işıl,
Bu konuda yalnız değilsin maalesef. Senin gibi sonradan duyup da kaçırıdğına üzülen o kadar çok kişi var ki. Ne yapalım bir daha ki tura inşallah. Sevgiler,
bahar
Özlettin kendini :)
sevgili bahar enfes bir menü bu, icerisinde sevmedigim hic bisey yok. hele yarı Laz olarak
, Laz boregine uzun zamandır tarif ve goruntu olarak rastlamamıstım. ellerine saglık
Sevgili Pia,
Sana sevdiğin lezzetleri ve görüntüleri hatırlattığım için sevinidm. Her zaman beklerim. Sevgiler,
bahar
What a great site states producing organic cosmetics cosmetics + loreal Scrabble aa talacharger gratuitement
That's a great story. Waiting for more. »
Enjoyed a lot! » » »
Yorum Gönder
<< Home